7x chocola in Almere

ChocolaChocola, wie is er niet dol op? Ik in ieder geval wel. Daarom zet ik de leukste en lekkerste  chocolade-hotspots in Almere voor je op een rij.

1. Trakteer jezelf op de beste Brownies van Almere

Houd je van romig, machtig, luchtig, mierzoet of juist bitter? Chocoladetaarten zijn er in veel verschillende smaken. Wat is er nou leuker dan zelf op zoek te gaan naar hét adres voor jouw lekkerste Brownie of chocoladetaart? Tip: vergeet in de zoektocht in ieder geval Brownies en Downies in Almere Buiten niet. De Brownie is erg lekker, en wist je dat ze hier ook Blondies hebben?

Brownies&Downies, Zuideinde 1, Almere-Buiten

2. Snoepen zonder schuldgevoel

Zondigen zonder schuldgevoel? Het kan echt! Loop maar eens binnen bij The Food Press in Almere Buiten; hier vind je namelijk suikervrije, vegan chocoladetaart en overheerlijke truffels. Volg The Food Press op Instagram en je ziet de mooiste en heerlijkste creaties langskomen. Alleen al van de foto’s loopt het water je in de mond. Maar proeven is natuurlijk een veel beter idee. Probeer het zelf maar.

The Food Press, Globeplein 62, Almere-Buiten

3. Van top tot teen in chocola

Heerlijk genieten van chocolade zonder stil te staan bij de hoeveelheid calorieën. Dat kan met het Chocolate All Over arrangement van Thermen la Mer. Chocola is namelijk goed voor je, wist je dat? Chocola gaat huidveroudering tegen, zorgt dat spierspanning behouden blijft, laat vetcellen smelten en verwarmt en ontspant. Al deze heilzame werkingen worden genoemd op de website. Genoeg redenen dus om lichaam en gezicht van top tot teen in chocola te hullen. Mmmm… klinkt goed, ik boek ‘m snel, zo’n Body and Face Treatment!

ThermenlaMer, Scoutingpad 3, Almere

4. Volg een workshop bonbons maken

Dit is zó leuk! Maak je eigen bonbons tijdens een leerzame en lekkere workshop bij Martess. In enkele uren leer je alles over de cacaoboon en het maken van werkelijk heerlijke chocolade. Boek de worshop zelf, of met vriendinnen en je hebt gegarandeerd een leuke middag. Lees hier meer over de workshop die ik volgde. Een echte aanrader!

Martess Chocolaterie, Markerkant 120110, Almere

5. Proef wel 8 soorten chocolademelk

Niks lekkerder dan een kop warme chocolademelk na een winterse wandeling of shoppingmiddag. Dan kan je natuurlijk kiezen voor de ‘gewone’ met een flinke dot slagroom, of die met rum. Maar er is meer mogelijk, want op de kaart van restaurant Chez Alexander staan naast deze 2 varianten nog  8 smaken. Ook zo benieuwd welke dat dan zijn?

Chez Alexander, Belfort 5, Almere-Centrum

6. Koop de Almere-variant van Tony’s Chocolonely

Om de 200.000e inwoner van Almere te vieren is een speciale Tony Chocolonely-wikkel gemaakt. Je koopt ‘m bij VVV Almere. Als Almere-ambassadeur heb ik er al diverse gekocht. En wist je dat dit niet de enige Almere-chocolade is? Er zijn ook bonbons met het Almere logo, of de Almeerse bouwsteentjes. Leuk om cadeau te geven én om te krijgen.

VVV Almere, De Diagonaal 199, Almere- Centrum

7. Bonbon-winkeltjes genoeg!
Gewoon op zoek naar lekkere bonbons? Die koop je onder andere op de volgende adresjes: Martess ChocolaterieVilla Chocola, Chocolaterie Smikky of Chocolaterie Knusz.

Veel chocolade-plezier!
Ben ik chocolade-adresjes vergeten in dit rijtje? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:
Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

2 thoughts on “7x chocola in Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *