Boeken en koffie? Bezoek koffiecorner Boek&Boon

Boek&Boon

Sinds vorige maand zit in boekwinkel Stumpel een koffiecorner met de naam Boek&Boon. Goede ontwikkeling! Ik vind het een mooie combinatie: eerst lekker struinen langs de stapels boeken in de grote boekenwinkel en dan even een rustmomentje met koffie en wat lekkers.

Dát is dus precies waar ik gistermorgen zin in had! Ik maakte een rondje door de winkel, kocht een creatief boek (voor de geïnteresseerden: ‘Handlettering doe je zo!‘) en liep daarna richting de koffie. De koffiecorner zit op een mooie plek in de winkel, met uitzicht op de winkelstraat. Ik bestelde een koffie en brownie en nam plaats op de lange bank. Prima plek voor als je alleen bent. Met kleine tafeltjes om de koffie neer te zetten én goed zicht op passanten. Dat is altijd leuk. Verder staat er in de zaak een bartafel langs het raam en zijn er enkele houten zitjes. En last but not least: de lange leestafel in het midden mag natuurlijk niet ontbreken!

Boek of krant lezen? Dat kan!
Leuk: hou je van lezen dan kan je hier een boek pakken van het boekenkarretje of de krant lezen. De boekenvoorraad op het karretje wordt regelmatig vernieuwd. Maar natuurlijk is even kletsen of helemaal niks doen ook mogelijk. Het is maar net waar je zin in hebt.

Boek&Boon

Op de kaart staat niet alleen koffie, maar er zijn ook diverse soorten thee, biologische sappen en enkele frisdranken te verkrijgen. Lekkere trek? Ook daar is aan gedacht want de verschillende soorten koeken lachen je toe vanaf de toonbank.

Ik zat hier even een kwartiertje om me heen te kijken, de goede koffie te drinken, de achterflappen van de boeken te lezen en door mijn aankoop te bladeren. Daarna was het tijd om weer verder te gaan. Ik ga hier vast vaker even lekker zitten!

Benieuwd?
Je vindt Boek&Boon in Stumpel, Schutterstraat 18 in het centrum.
Klik hier voor de Facebookpagina

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:
Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *