Hier eet je de lekkerste appeltaart in Almere

’s Ochtends bij de koffie, ’s middags bij de thee en  ’s avonds als toetje met een bolletje ijs. Appeltaart eten kan altijd! Wat dacht je van een appelpunt tijdens het winkelen, na een flinke wandeling of als afsluiter van een gezellig diner. Lekker toch? Er zijn altijd en overal appeltaartmomenten te bedenken.

Ik zet een aantal van mijn favoriete adresje voor je op een rij. De taarten smaken allemaal verschillend maar wat ze gemeen hebben is dat ze heel lekker zijn en dagelijks vers voor je worden gebakken.

Brownies & Downies

Brownies & downiesBij Brownies & Downies krijg je geen appelpunt maar een appelvierkant. De bovenkant is voorzien van flinke kruimels en het bord is zeer feestelijk aangekleed. Voor de taart hanteert Brownies & Downies de volgende uitgangspunten: verse bereiding, verse ingredienten, nooit in de vriezer en qua ingredienten geldt ‘minder is meer’: gewoon goed deeg en heel veel appels. Lekkerrrrr.

Je vindt Brownies & Downies op Zuideinde 1 in Almere Buiten. www.browniesanddownies.nl

The Food Press

imageDe appeltaart van The Food Press is ultra vers en qua ingrediënten uniek. Het recept?  Het amandel-speltdeeg zorgt voor een stevige bite en de toegevoegde frambozen maken de taart extra fruitig. Maar de taart is vooral bijzonder omdat deze zuivel, suiker en ei-vrij is. En belangrijk: hij is lekker!  Bestel je een afhaalmaaltijd bij The Food Press, dan kan het gebeuren dat je ook een puntje als dessert mee naar huis krijgt. Verrassing!

Je vindt The Food Press op het Globeplein 62 in Almere Buiten. www.thefoodpress.nl

Tante Truus

Appeltaart van Tante TruusDe appeltaart van Tante Truus is huisgemaakt en beroemd in heel Flevoland. Het recept is ‘geheim’, maar de volgende ingrediënten geeft het restaurant wél prijs: in de taart zit heel veel doorzettingsvermogen, plezier, liefde en trots van alle medewerkers die er werken. Dat proef je! En het leuke is dat je er ook altijd een gezellig praatje bij krijgt. De taart wordt ook geserveerd bij Het Eksternest in het Vroege Vogelbos.

Je vindt Tante Truus in de Marktmeesterstraat 141-143, Almere Centrum. www.tantetruusalmere.nl

Bij Drewes

imageDe appeltaart van Bij Drewes wordt vers gemaakt in eigen keuken. Het recept komt uit het ‘geheime’ receptenboekje van de moeder van Mario, de eigenaar van Drewes. Toen de zaak 19 jaar geleden opende, ging het recept over van moeder op zoon. Leuk om te weten! Bij Drewes heeft 2 vestigingen (Centrum en Almeerplant) én 2 soorten appeltaart. De goedgevulde, smeuïge appelpunt en de soufflébakjes met warm appelgebak. Mmm!

Je vindt Bij Drewes op de Citadel 20 in Almere Stad. www.drewesspeciaalzaak.nl

Barista Café

Barista cafeHet recept van de appeltaart is sinds de start van Barista Cafe in 2009 nog steeds hetzelfde. Elk half jaar wordt de menukaart verandert, maar het recept van de taart is alle jaren gelijk gebleven. Het recept is door de medewerkers zelf bedacht. Belangrijke ingrediënten zijn de hele hazelnoten en het amandelspijs. Leuk feitje: er zijn in Nederland 15 vestigingen en er worden wekelijks gemiddels 120 appeltaarten gebakken! Dat zegt toch wel wat! 

Je vindt Barista Café op het Stationsplein 1-3 in Almere Centrum. www.baristacafe.nl

Waar eet jij de lekkerste appeltaart?
Almere heeft natuurlijk nog veel meer restaurants. Er zijn dus nog veel appeltaartjes die ik niet hebt geproefd. Heb je een goede tip? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. Zo kunnen we samen de lijst verder aanvullen en bestaat deze lijst misschien binnenkort wel uit 10 adressen!

Foto’s aangeleverd: Bij Drewes (grote foto) en The Food Press.

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:

Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *