Barista café Almere Stad

Barista cafeBijna elke dag loop ik er langs in mijn lunchpauze en vandaag stapte ik er eindelijk eens binnen: Barista café Almere Stad. Ik was al eens getipt over de lekkere koffie door een buurvrouw, maar op de een of andere manier was er nog steeds niet van gekomen… Hoog tijd dus om eens een bezoekje te brengen en zelf te gaan proeven!

Ik was vanmorgen al vroeg begonnen op kantoor, dus zo tegen twaalf uur had ik best trek. En dan vooral trek in iets zoets en heel lekkers, appeltaart! Vandaar dus mijn bezoek aan het Barista café, nog geen 5 minuten vanaf mijn werkplek verwijderd.

Koffie en taartjes. Je kunt er niet omheen!
Bij binnenkomst zie je het direct,  de grote bar met koffiemachine en taartjes. Je kunt er bijna niet omheen. Ik bestelde dus meteen maar even aan de bar en nam daarna plaats aan een tafeltje wat meer achterin de zaak. Hier zit je niet direct bij de ramen die uitkijken op het Stationsplein, maar wat knusser, met meer privacy. Het ziet er erg leuk uit, met huiskamerzitjes maar ook tafeltjes waar je rustig even kunt gaan werken.

Barista cafe

De cappuccino die geserveerd wordt smaakt lekker en is een waar kunstwerkje. Altijd leuk en ook belangrijk voor de ware ‘koffiebeleving’. Gelukkig snappen ze bij Barista Café ook dat koffie zonder koekje natuurlijk best een beetje kaal is,  dus zit er ook een lekker zelfgebakken koekje bij. En dan de appeltaart… Ook die smaakt meer dan prima: donker en stevig, gevuld met appel, hazelnoten en spijs. Hij is vast niet goed voor de lijn, maar ach, zo heel soms moet dat kunnen toch?

Barista cafe

De menu-kaart belooft nog veel meer lekkers. Dat is voor een andere keer. Ontbijtjes, broodjes, hightea.. de keuze is groot.

Benieuwd? Bekijk de website of ga direct langs op Stationsplein 1-3 in Almere Stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *