Trampoline springen bij Bounz® Almere

Bounz AlmereIk was er vroeger gek op: trampoline springen. Geweldig vond ik de grote trampolines in pretparken, ik was er uren te vinden en heb er leuke herinneringen aan. Groot was mijn enthousiasme dan ook toen ik recent werd geattendeerd op Bounz® Almere, dé sport- en spellocatie met 32 aaneengeschakelde trampolines, tumblingbaan en schuine trampolinewanden rondom. Hier worden lessen gegeven voor jong en oud!

Margriet, de vestigingsmanager van Bounz® nodigde mij uit voor een proefles Bodybounz. Deze work-out op trampolines wordt op zondagochtend gegeven van 10.00 uur tot 11.00 uur. Leuk, daar had ik zin in!

Afgelopen zondag was het zo ver. Met een soort kinderlijk enthousiasme, zoals ik dat ken van vroeger, reed ik naar de Televisieweg waar Bounz® Almere gevestigd is.  Wat was ik benieuwd hoe ik de les zou ervaren en uit welke onderdelen de les zoal zou bestaan. Ik was er ruim op tijd en had zo mooi nog even de tijd om met enkele dames te spreken die de les ook gingen volgen.

Intensief en afwisselend
De BounzTrainer was enthousiast en moedigde aan.  We sprongen op de trampolines, deden oefeningen met armen en benen in de lucht, sprongen veelvuldig van de ene trampoline naar de andere, deden sprints, maar ook push ups, sit ups, squats en plank-oefeningen. De lessen zijn intensief en afwisselend, met om de 20 minuten een korte (drink)pauze. En geloof me, die heb je nodig om heel even bij te komen. Maar wat is het leuk!

Iedereen kan Bounz®-en
Met het springen op de trampolines train je niet alleen voor een betere conditie maar ook voor een betere controle en coördinatie van het hele lichaam. Hiernaast verbrand je flink wat calorieën en is er een minimale kans op blessures. De sport is geschikt voor iedereen.

Moe maar voldaan naar huis
Het lesuur gaat eigenlijk zo voorbij. Dat komt waarschijnlijk omdat deze manier van sporten ook echt leuk is. Na de les heb je ook echt gevoel dat je flink gesport hebt. Zo rijd je moe maar voldaan weer naar huis. Heerlijk toch? Wat mij betreft is de les voor herhaling vatbaar!

Enthousiast geworden? Dat kan bijna niet anders!
Bounz® Almere heeft diverse lessen en uren waarop er vrij kan worden gesprongen. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke lessen voor peuters en kleuters. Met springen, rennen, klimmen, vallen, rollen en plezier maken kunnen zij hun energie kwijt en zijn ze lekker in beweging. Ook zijn er lessen waarin ‘dance en moves’ centraal staan en ‘dodgebal’-lessen. Of wil je een kinderpartijtje bij Bounz® Almere vieren? Ook dat kan.
Neem dan een kijkje op http://almere.bounz.nl

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:
Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *