Een bezoek aan de Yakult-fabriek

YakultWe kennen ze allemaal wel vanuit de supermarkt, de kleine flesjes Yakult. En de kans is groot dat je ze wel eens hebt geproefd of zelfs in de koelkast hebt staan. Achter deze kleine flesjes gaat een heel verhaal schuil. Een verhaal dat je kunt horen tijdens de rondleidingen die in de Almeerse fabriek worden gegeven. Leuk en leerzaam. Kom je van buiten Almere, dan is het bezoek aan de fabriek prima te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het centrum of een rondvaart. Zo maak je er meteen een lekker dagje uit van.

Met vriendin Diana boekte ik de de Yakult-tour voor lezers van de Allerhande. In deze tour wordt de rondleiding gecombineerd met een lezing over de Japanse keuken en een Sushi-lunch. Dat leek ons wel wat!

Gisteren was het zo ver, om 10.30 uur was de ontvangst (met koffie en een gebak) bij Yakult in Almere-Buiten. We startten met een presentatie van een dame van de marcom-afdeling. In een interactieve presentatie leerden we alles over de wereld van bacteriën en het ontstaan van Yakult. Al in 1935 ging Yakult naar de markt, en vanaf 1993 is gekozen voor de Europese uitvalsbasis in Nederland vanwege de hoogwaardige zuiveltechnologie. De keuze voor Almere is gemaakt om de uitstekende kwaliteit van het water in Flevoland en de centrale ligging. Interessant om te horen, en uiteraard werd er ook een flesje geproefd.

Een gestroomlijnd productieproces
Daarna was het tijd voor een rondleiding door de gang. Via de ramen zijn de verschillende fasen in het productieproces goed te zien. Honderdduizenden flesjes gaan dagelijks over de productieband, waar zij worden gevuld, van dop en etiket worden voorzien en steeksproefgewijs op kwaliteit worden beoordeeld. Nu zeg ik dit heel simpel, maar duidelijk is dat hier heel wat bij komt kijken. Het is een gestroomlijnd proces.

Tijd voor het volgende deel: de Japanse keuken. In een presentatie gaf de Japanse Makiko Miyagawa ons meer inzicht in de Japanse keuken. En die ziet er toch heel anders uit dan de Nederlandse! Zo leerden we bijvoorbeeld dat driemaal daags warm eten in Japan zeker niet ongebruikelijk is en dat vis en groenten bij de gezonde maaltijden zeer belangrijke onderdelen op het bord zijn.

Yakult

Tot slot stond er een sushi-lunch voor ons klaar, konden we nog even bijpraten en vragen stellen. We hadden een paar leuke uurtjes en gingen met een goodybag met flesjes Yakult weer naar huis.

Deze gecombineerde tour wordt 1x per jaar op verschillende data georganiseerd en kost 6,95. Een regulier bezoek aan de fabriek met rondleiding is gratis. Het is de moeite waard. Geïnteresseerd? Boeken doe je hier.

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:
Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *