Wandelen bij de Reigerplas

image

Gisteren las ik op de Facebook-pagina van het Flevo-landschap over de Reigerplas, gelegen tussen Almere en Lelystad. Bij deze plas is een klein strandje en het zwemwater schijnt van uitstekende kwaliteit te zijn. Dat is leuk, dit gebied kende ik nog niet! Hoog tijd dus om de wandelschoenen eens aan te trekken en het gebied rond de Reigerplas te ontdekken. 
Hoe kom je er?
Je kunt dit gebied op 2 manieren bereiken vanuit Almere. De eerste route gaat over de Trekweg – Praamweg – Ooievaarsweg. Je kunt de auto dan parkeren langs de Ooievaarsweg, kies direct de eerste ingang. De tweede route gaat over de A6. Je parkeert de auto dan bij het Hajé restaurant en loopt via een brug achter het restaurant het gebied in. Wij kozen voor de eerste route. Die heeft als voordeel dat je na de wandeling niet helemaal door hoeft te rijden tot aan Lelystad om te keren. Dat scheelt weer tijd.

Prima strandje voor een verkoelende duik
Het strandje is niet groot, het lag er vanmorgen heerlijk rustig bij. Een aantal dames hadden  klapstoelen neergezet en zaten aan de koffie, een groepje fietsers maakte hier een verkoelende tussenstop en een vader en kind speelden bij de waterkant. Op de plas zagen we enkele bootjes. Verder was het rustig. Een prima plek dus voor rust en een verkoelende duik!

Processed with MOLDIV

We maakten een wandeling over het pad langs de plas en volgden vervolgens de borden ‘terras aan het water’ van het Hajé restaurant want wij hadden wel zin in een lekker broodje. Je bereikt het terras in nog geen half uur.

Op het terras van Hajé houd je het best even vol!
Het is lang geleden dat we hier waren, maar wat zit het hier gezellig! Er zijn verschillende terrassen aan het water, mooie bloemen langs het pad, een watervlot en kleine speeltuin voor kinderen en er is zelfs een aantal dieren. Hier houd je het best even vol, dat laten de foto’s hieronder je zien!

Het restaurant heeft veel zitjes…

En kijk eens wat een bloemenpracht!

Na de lunch was het tijd om weer terug te gaan. Het is lekker om dan weer een half uurtje te lopen in een rustig tempo en om je heen te kijken naar de bloemen en het water. Wat is het hier enorm rustig!

Meer informatie over dit gebied? Bezoek dan de website van het Flevo-landschap.
Wil je meer weten over de Hajé restaurants? Klik dan hier.

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:

Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *