Ken jij Almere Jungle al?

Almere JungleOp Stadslandgoed De Kemphaan ligt Almere Jungle, een opvangplek voor veel verschillende soorten dieren die zijn afgestaan of vanuit andere opvangplekken hier terecht zijn gekomen en een beter leven verdienen. Hier krijgen ze een eigen plekje in een natuurlijk verblijf, aandacht, verzorging en soortgenoten. Dat is leuk, en dat verdienen ze!

Met een beetje fantasie waan je je in de echte jungle
Je vindt hier onder andere reptielen, vogels, kleine zoogdieren en vissen.  Door de juiste dieren en planten bij elkaar te plaatsen ontstaat een natuurlijke omgeving. Daarom is Almere Jungle ingedeeld in diverse werelddelen. Volg de paden en bordjes en je maakt al lopend eenvoudig en snel een reisje rond de wereld. Almere Jungle is kleurrijk en divers. Niet alleen de dieren zijn de moeite waard, het valt mij op dat er ook zeer veel aandacht is besteed aan de beplanting. Het loont de moeite om eens rustig om je heen te kijken en de bordjes te lezen. Met een beetje fantasie waan je je dan echt ergens ver weg in de jungle.

Benieuwd?
Vanmiddag bracht ik een bezoekje aan Almere Jungle. Soms zeggen beelden meer dan woorden, dus ik heb daarom flink wat foto’s gemaakt, vooral ook van de aanleg en beplanting. Zie hieronder een korte reportage.

Almere Jungle

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV
Sponsor Almere Jungle met jouw bezoek!
De toegangsprijs van 5,00 wordt besteed aan de verzorging van de dieren en vernieuwing van de jungle. Een bezoek is absoluut de moeite waard. Omdat Almere Jungle nog verder uitgebreid gaat worden is elk gesponsord bezoek meer dan welkom. Gaan dus! En ook belangrijk: het is leuk voor jong en oud.

Meer informatie? www.almerejungle.nl

Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie:
Website: www.leuk-in-almere.nl
Facebook: www.facebook.com/leukinalmere
Instagram: www.instagram.com/leukinalmere
Twitter: @leukinalmere

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *