Tour d’Artistique, het grootste rijdende museum, is in Almere!

imageDit weekend is Tour d’Artistique, het grootste rijdende museum van Nederland, neergestreken in Almere. Dit rijdende museum bestaat uit zo’n 15 caravans, allemaal ingericht met bijzondere verzamelingen. Verzamelingen van ‘verzamelkunstenaar’ en initiatiefnemer Pet van de Luijtgaarden, hij maakt met dit museum het absurde duidelijk van de hoeveelheid spullen die me met elkaar consumeren. 

Almere heeft nauwelijks musea. Des te leuker dat er nu een tijdelijk museum is! De caravans staan deze zomer op diverse locaties in Nederland, en tot en met 6 juli op de Esplanade in Almere. Een leuke, laagdrempelige manier om iedereen met kunst in aanraking te laten komen. Het kleinschalige karakter en de verschillende verzamelingen maakt het leuk voor jong en oud.

Hieronder een klein voorproefje van wat je kunt verwachten: een barbiecaravan met 2400 kledingstukken (het gemiddelde aantal dat een vrouw gedurende jaar leven bezit), een caravan vol gehaakte spulletjes, een caravan vol DVD’s, LP’s en cassettebandjes en een van Gogh caravan .

image imageimage imageimage image

En zo is er nog veel meer!  Als je dit weekend gaat kan je je bezoek aan het museum ook direct combineren met ‘Almere Kookt’, het Foodtruck Festival op de Esplanade. Ik liep er vanmiddag een rondje en het zag er supergezellin uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *