Miyuki-kralen weven bij Ria’s Style

Ria's Style

Ik heb er weer een nieuwe hobby bij:  Miyuki-kralen weven. Ik kwam er pas geleden mee in aanraking tijdens een workshop bij Ria’s Style, een gezellige kralen- en handwerkwinkel in Almere Muziekwijk.
Bij binnenkomst in de winkel valt direct het grote assortiment aan kralen en wol op. Hier kan je prima rondstruinen en ideeën opdoen voor nieuwe creaties. Maar ook, zoals ik deed, een workshop ‘Miyuki-kralen weven’ volgen.

Inspannend en ontspannend
Tijdens de workshop maak je een armbandje. Het weven doe je met een weefraam (‘Loom’), draad, dunne naald (‘Split Eye’) en meerdere kleuren Miyuki-kralen. Het is een precies werkje, en je moet van kleine kraaltjes houden..  Het weven vraagt om flink wat concentratie want voor je het weet klopt het patroon niet meer, rijg je te weinig kraaltjes in een rij of zit je draad in de knoop. Ik maakte het allemaal mee!  Gezellig kletsen met de andere dames tijdens de workshop is er dus nauwelijks bij… concentreren is het sleutelwoord. Gelukkig werden we niet alleen van uitleg, maar ook van kopjes thee en wat lekkers voorzien. Dat waren de momenten om het weefraam even op zij te schuiven en wat te kletsen. Het leuke is dat Miyuki-kralen weven zowel inspannend als ook ontspannend is.

2,5 uur later was het eerste armbandje een feit. En dat smaakte naar meer. Na de workshop heb ik alle benodigdheden en verschillende leuke kleuren kraaltjes gekocht om ook thuis aan de slag te gaan. Het is leuk, inmiddels ben ik alweer bezig met mijn vierde armband!

Dus: op zoek naar een nieuwe hobby of gewoon een gezellig middagje fröbelen? Neem dan eens een kijkje bij Ria’s Style. Ria verzorgt veel verschillende soorte workshops, er zit vast wat voor je bij!

Ria's Style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *