Kersenboertje: voor kersverse kersen

KersenboertjeAlmere heeft sinds kort een heuse kersenboer met de toepasselijk naam Kersenboertje. Aan de J. Huydecooperweg 22 in Almere Buitenvaart is in januari in de kassen, waar voorheen rozen werden gekweekt, een  kersenboomgaard aangelegd. Het leuke is dat je het resultaat hiervan vanaf nu al kan proeven!

Vanuit de kas direct in het kersenbakje
Hoog tijd dus om eens eens een kijkje in de kwekerij te nemen en wat kersen te kopen. Verser krijg je ze niet, vanuit de kas gaan ze direct in het kersenbakje! Omdat de kersen kunnen profiteren van de warmte van de kas zijn ze niet alleen zo’n 6 weken eerder rijp dan dat ze buiten zouden groeien, ze zijn ook zoeter dan hun buitengenootjes.

De eigenaresse vertelt me trots over het ontstaan van het bedrijf en de switch van rozen naar iets unieks in Almere: kersen. Ze zijn nog vol aan het leren, maar de reacties van bezoekers zijn al heel enthousiast. Een mooie beloning voor al het harde werken. In de kas groeien flink wat soorten, 9, als ik het goed heb onthouden. De verschillende soorten zijn volgtijdelijk rijp en blinken allemaal uit in sappigheid, grootte, zoetheid en stevigheid.

In april, bij Kom in de Kas, was de kas ook opengesteld voor publiek. Het was er gezellig, maar aan de bomen was nog geen kers te bekennen. Nu, zo’n 6 weken later zijn de kersen al rijp en te koop. Ik liep vandaag ook even met de eigenaresse de kas in, er hangen werkelijk prachtige kersen aan de bomen te wachten om geplukt te worden.

Kersenboertje

Ik heb een bakje gekocht. Ze zijn echt, zoals je het noemt, kersvers en lekker zoet. Maar probeer ze vooral zelf, je kunt de kersen kopen tot ongeveer juli, daarna is het seizoen voorbij en het zou zonde zijn als je ze dan niet geprobeerd hebt.

Kersenboertjes is maandag tot en met zaterdag open. Meer informatie? Kijk vooral eens op de Facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *