Kom in de kas 2016

Kom in de kas

Vandaag was het weer de jaarlijkse ‘Kom in de kas’-dag. Een dag waarop tuinders hun werkzaamheden in de kas presenteren en meer. Dat ‘meer’ bestaat uit allerlei activiteiten voor kinderen, eetkraampjes en workshops. Een hoop gezelligheid en activiteit dus. In Almere was ‘Kom in de kas’ ook dit jaar weer in tuinbouwgebied Buitenvaart. Slechts vijf minuutjes van ons huis vandaan.

Dertien tuinbouwbedrijven deden vandaag mee aan dit evenement en ik nam, voor het eerst, een kijkje bij deze tuinders. Ik liep een rondje langs alle dertien en keek mijn ogen uit. Wat een bloemenpracht en zo dichtbij huis! Het is leuk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de bedrijven, door de kassen te lopen, bloemen of planten te kopen en een kopje koffie te drinken of wat te eten.

Het is hard werken in de kas
Eén ding werd me duidelijk, het is hard werken in de kas. Respect voor al deze tuinders, die hun ziel en zaligheid in het bedrijf steken om tot de beste resultaten te komen. Ik heb prachtige rozen, lelies en orchideeën gezien. Veel soorten kruiden en groenten, maar ook volkstuinen, een kwekerij en echte kersenboer. Uiteraard heb ik ook een aantal foto’s gemaakt:

Kom in de kas

Kom in de kas

Kom in de kas

Wat een kleur, diversiteit en geur! ‘Kom in de kas’ is een echte aanrader. En dat vinden meer mensen, want het was razend druk. Gelukkig hoef je geen jaar te wachten om te genieten van hetgeen deze tuinbouwbedrijven je te bieden hebben, want een groot deel van hen is gedurende het hele jaar gewoon open voor publiek.

De volgende bedrijven deden mee:
Stricker Roses, Hugo de Vriesweg 4 – Rozen
Kwekerij Thijs Ottenhof, Linnaeusweg 3 – Bromelia’s
Menno van der Knaap, Linnaeusweg 5 – Cymbidium
Huyskweker Almere, Linnaeusweg 8 – Tuinplanten
Imanse Quality Lelies, Linnaeusweg 9 – Lelies
Weet hoe je leeft, Linnaeusweg 15 – Borgkwekerij
Bright Orchids, Linnaeusweg 18 – Cymbidium
Stricker Orchids, Linnaeusweg 19 – Cymbidium
Onze volkstuinen, Linnaeusweg 20, Volkstuinen
Efibia, Hugo de Vriesweg 20 – Groenten
Termeulen Roses, H.W. Heinsiusweg 7 – Rozen
Kwekerij Paridans, Commelinweg 5 – Potplanten
Kersenboertje, J. Huydecoperweg 22 – Kersen

Uiteraard heb ik niet alleen gekeken maar ook een aantal mooie bloemen en verse groenten gekocht. Benieuwd? Dit nam ik mee naar huis:

Kom in de kasDus: Kom in de kas! Het is de moeite waard.

One thought on “Kom in de kas 2016

  1. Pingback: Kersenboertje: voor kersverse kersen - LEUK IN ALMERE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *