Dé adressen voor biologische groente en fruit

Biologische groenteWe kennen allemaal wel een paar adressen in Almere waar je biologische inkopen kunt doen. De bekendste zijn de Natuurwinkel Almere, EkoPlaza en de boerenmarkt op Stadslandgoed De Kemphaan. Maar er zijn ook een aantal leuke andere adresjes waar je prima groente en fruit kunt kopen. Nog minder bekend,  maar een bezoekje meer dan waard. Ik heb het over Regelrecht van de boer en Huyskweker Almere.

Om mijn goede voornemen van gezonder en beter eten direct in de praktijk te brengen bezocht ik vandaag beide adressen om wat inkopen te doen. Het is eigenlijk heel handig……… Je kijkt welke verse seizoensgroente van het land is gekomen, bepaalt de hoeveelheid die je wilt hebben en rekent af. Geen lange rijen, geen impulsaankopen…. gewoon kopen waarvoor je ook komt. Het is dus niet alleen gezond, maar scheelt ook nog eens tijd én geld. Mooier kan toch niet?

Regelrecht van de boer
Regelrecht van de boer heeft sinds kort een winkeltje in het pand van biologische groentekweker Efibia in Almere Buitenvaart. Elke vrijdag en zaterdag wordt hier groente en fruit verkocht van Efibia, en hiernaast bestaat het assortiment uit lokaal ingekochte producten. De winkel is direct in de hal van de kweker, met enkele ‘marktkramen’ met bakken groente, fruit en kruiden. Omdat Monique van ‘Regelrecht van de boer’ zelf inkoopt weet zij van alle groenten en fruit de precieze herkomst te vertellen. Alles komt uit de directe omgeving, nooit verder weg dan Flevoland. Dat is een mooi idee, alles is verser dan vers!
En handig om te weten: stuur een e-mail aan regelrechtvandeboer@gmail.com en je krijgt elke week het actuele groente- en fruitaanbod alvast in je digitale brievenbus.

Huyskweker Almere
Ook in Almere Buitenvaart, één straat verder, zit Huyskweker Almere. Hier ligt de focus op zomerbloeiers (meer dan 200 soorten!), maar op een kraam bij de ingang wordt biologische groente en fruit verkocht. Naast de groenten van (ook hier) Efibia verkoopt Huyskweker Almere diverse groenten uit eigen kwekerij en van  collega kwekers. Goed om te weten toch?

Neem eens een kijkje bij bovenstaande bedrijven en bezoek de Facebookpagina’s voor het aanbod:
Regelrecht van de boer
Huyskweker Almere
Efibia

4 thoughts on “Dé adressen voor biologische groente en fruit

 1. Jolanda van adrichem

  Ook bij stichting weethoejeleeft aan de Linnauesweg 15 almere-buitenvaart kan je heerlijk verse groenten uit eigen tuin geteeld met onze jongeren vanuit leer/werk plek kopen. Elke dag behalve zondag.

  Reply
  1. Stephanie Post author

   Hallo Jolanda, dank voor je reactie en fijn om te weten! Ik kom snel een keer langs.

   Reply
 2. Jessica

  Hoi Stephanie, vergeet niet VOKO, het voedselkollektief dat eens per 2 weken op woensdag (op besellijst) uitlevert in het buurthuis aan de Discuslaan in Tussen de Vaarten.

  Reply
 3. Stephanie Post author

  Kijk, zo leren we met elkaar steeds meer over alle Almeerse initiatieven. Super! Bedankt voor het delen.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *