Breien en haken, het is hip én leuk!

Haak-en breigroep AlmereHet is al een tijdje weer helemaal hip: haken en breien. Was het vroeger vooral iets voor oudere dames, tegenwoordig zijn het ook jonge(re) vrouwen, tieners en mannen die de brei- en haaknaalden ter hand nemen. Iedereen doet het! Mutsen, rokken, knuffels, bikini’s, kerstballen.. er wordt van alles gemaakt, echt superleuk om te zien. Het lijkt me geweldig, als je dit allemaal zelf kunt maken! Je eigen hippe garderobe, unieke verjaardagskado’s, leuke accessoires voor in huis…. ja, dat lijkt me wel wat.

Ik laat me tijdens het winkelen nog wel eens verleiden door de kant-en-klaar pakketjes met wol, naalden en patronen waarmee je een leuke knuffel, muts of sjaal kan maken. En op de KreaDoe-beurs kocht ik een groot pakket met spaghettiwol om een ‘poef’ te haken.  Maar ondanks alle goede bedoelingen staat het meeste nog onaangeroerd in de kast. Ik beschik namelijk over een eigenschap die het behalen van brei/haakresultaat niet ten goede komt. Ik ben nogal ongeduldig.  Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik vind vooral het haken niet eenvoudig. Tot nu toe is mijn conclusie dat ik mijn kwaliteiten op ander vlak moet zoeken. Het is niet anders, ieder zijn expertise.

Nee, neem dan de Brei-en Haakgroep Almere. Dáár kunnen ze pas goed haken en breien. En het leuke is dat ze dat doen voor het goede doel! Ik kwam met Regina, de drijvende kracht achter deze groep, in aanraking tijden de zomerbazaar in de Regenboogbuurt. Dat is één van de events waar de Brei- en Haakgroep de gemaakte spulletjes verkoopt. De opbrengst was voor het dierenasiel in Almere. Mooi initiatief toch? Je steunt door je aankoop nog een goed doel ook. Inmiddels kocht ik via de Haak-en Breigroep al een paar knuffeltjes, een prachtige baret en sjaal en koningsdaghalsband voor onze hond.Haak-en Breigroep AlmereDus zo zie je maar weer… kan je niet breien en/of haken? Dan is de Brei-en Haakgroep daar voor al je aankopen en bestellingen (ja, ze werken ook op bestelling). Vind je haken/breien leuk en/of wil je het graag beter leren én wil je tegelijkertijd een goed doel steunen? Ook dat kan! De groep komt op bepaalde ochtenden/middagen samen en handwerkt dan voor het goede doel. Houd de Facebookpagina van de groep in de gaten, daar vind je alle informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *