Wandelen en schaapjes kijken

Schapen
Het zonnige winterse weer van vandaag nodigde uit om naar buiten te gaan. Daarom namen Ron en ik vandaag een kijkje bij  de open dag van de Almeerse Wolunie. Ik was vorig jaar ook op de open dag geweest. Het is altijd leuk om te zien hoe de schapen worden geschoren en de vacht wordt verwerkt tot wol. En omdat de schaapskooi in het Vroege Vogelbos ligt, is dit prima te combineren met een wandeling door het bos.

Rond 14:00 uur parkeerden we de auto. We stapten uit en hoorden al muziek vanuit de schaapskooi komen. Het was gezellig druk en het scheren was in volle gang. Buiten, tussen een aantal hekken, stonden de ooien al geduldig op hun beurt te wachten. Ik ben zelf best gesteld op mijn privacy, maar daar bleken deze schapen absoluut geen last van te hebben. Ze stonden met een flink aantal te wachten tot ze aan de beurt waren.

Schapenimage  De geschoren schaapjes gingen de kooi in. De meesten stonden, onwennig zo zonder vacht, wat stro te eten. 2 schaapjes stonden bij de ingang te kijken naar het scheren van al hun ‘collega-schapen’. Een grappig gezicht.SchapenIk heb het scheren al een aantal keer bij verschillende gebeurtenissen gezien, Ron zag het voor het eerst. Met verwondering hebben we staan kijken hoe snel en professioneel de schapen geschoren worden. Er komt een hele vuilniszak aan wol vanaf. Gemiddeld 2 tot 3 kilo. Komt hier het gezegde ‘een jasje uitdoen’ vandaan?

Gekleurde wanten in bomen
Hierna maakten we een korte wandeling. Apart, er hingen op de route verschillende kleuren wanten in de bomen. Die wanten gaven een route aan en hebben we gevolgd. Het is, zo bleek later, de Winterse Wollen Wantenwandeling. Een door Stad- en Natuur uitgezette route. Voor ons (volwassenen) gewoon een korte wandeling, maar voor kinderen een echte speurtocht. Er hoort namelijk een opdrachtenboekje bij met denk- en doe-opdrachten voor onderweg.  Leuk toch?WantenwandelingEn heb je na de wandeling dorst, trek of wil je even uitrusten? Dan is er ook een leuk restaurant. Die hebben wij vandaag overgeslagen, want na de visite die wij hadden eerder dit weekend lag er nog genoeg lekkers in de kast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *