Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad
Op zoek naar een leuk uitstapje? Ga dan eens naar Natuurpark Lelystad. Je kan er flink wat kilometers wandelen en imposante dieren van dichtbij meemaken. Dieren die je in het wild niet vaak meer ziet. Vanmiddag maakten wij hier een leuke wandeling.

Natuurpark Lelystad ligt op zo’n 20 minuten rijden van ons huis. Het park is in de jaren 70 ontstaan omdat Artis behoefte had aan extra ruimte voor grote hoefdieren. In het park worden op grote omheinde¬†terreinen allerlei dieren gehouden die in het wild nauwelijks meer voor komen. Een aantal dieren vormt onderdeel van een fokprogramma dat herintroductie in het wild mogelijk maakt. Zo leven er met uitsterven bedreigde diersoorten als het Przewalskipaard, de wisent, otter, bever en Pater Davidsherten. Maar ook het wild zwijn, de ooievaar, het edelhert en de eland zijn in het park te zien. Het park is mooi aangelegd en de dieren hebben een prachtig leefgebied. Erg leuk om te zien.

Ik kan me niet herinneren ooit eerder een eland in het echt te hebben gezien maar vanmiddag hadden we geluk want ze waren zeer dichtbij het wandelpad. Wat een mooie beesten!Natuurpark Lelystad

De borden in het park geven aan hoeveel minuten je moet lopen om bij het terrein van de volgende dieren te komen. De wilde zwijnen waren de volgende dieren op onze route. Schattige beestjes, die met hun snuiten graag in de modder wroeten. Er liepen best veel, en dichtbij het hek, dus ook hier konden we weer mooie foto’s maken.imageNa de zwijnen volgden we de borden richting herten en ooievaars. En daarna via het bezoekerscentrum naar de Przewalskipaarden en wisenten. Die laatsten hadden zich erg goed verstopt, want die hebben we deze keer niet gezien.Natuurpark Lelystad

Maar wat een prachtig park! Wij zijn sinds enkele jaren begunstiger van Stichting Flevolandschap. Hiermee maken we de werkzaamheden van de Stichting mede mogelijk. Het is de moeite waard! En het heeft een praktisch voordeel: parkeren bij het park is gratis.

www.flevo-landschap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *