Pannenkoeken eten bij Smullen en Spelen

Smullen en Spelen
Schandalig. Het restaurant bestaat al een jaar en ik ben er nog nooit geweest. Ondanks dat ik er niet ver vandaan woon en er regelmatig langs rijd over de A6 richting Amsterdam (of terug). Ik heb het over pannenkoekenrestaurant Smullen en Spelen, gelegen in de nieuwbouwwijk Nobelhorst. Vandaag moest daar maar eens verandering in komen. Rond lunchtijd stapten we daarom in de auto richting Nobelhorst.Ik ben gek op pannenkoeken. Vroeger maakte ik met mijn moeder lange wandelingen in De Lage Vuursche of het Amsterdamse bos en sloten we steevast af met een pannenkoek. Altijd appel met suiker en kaneel, allebei. En ook jaren later vond de combinatie wandelen + pannenkoek regelmatig plaats. Het gezelschap was uitgebreid, vriend Ron en labrador Bruno gingen dan ook mee. Gezellig én lekker. Mijn smaak is nooit veranderd, de appel is nog steeds favoriet.

Nog geen tien minuten later stonden we bij Smullen en Spelen voor de deur. De naam zegt het al: hier kan je smullen én spelen. En niet zomaar een beetje spelen…  Er is een grote buitenspeeltuin en ook binnen staan voldoende speelattributen. Dus heb je kinderen, dan zullen zij zich hier zeker vermaken. Dat staat vast.

Vanmiddag was het niet zo druk, we konden een plekje uitzoeken bij het raam en de muziek stond gezellig aan. Van de menukaart koos ik (verrassing!) de Classic met appel/rozijnen/suiker/kaneel en Ron koos de ham/ananas). Niet veel later stonden de pannenkoeken op tafel en ze waren erg lekker. De zon scheen door de ramen en Bruno lag precies in zonnetje naast de tafel te genieten. Hij kreeg af en toe een klein stukje toegestopt en heeft de pannenkoeken dus ook kunnen proeven.

Smullen en Spelen

Smullen en Spelen heeft naast voldoende tafels binnen ook een terras buiten. Helaas konden we nu niet buiten zitten, maar ik kan me voorstellen dat het terras in de zomer echt een heerlijke plek is om te zitten. Na het eten hebben we nog een wandelingetje gemaakt. Dat kan ook prima in de buurt.

2 thoughts on “Pannenkoeken eten bij Smullen en Spelen

  1. Hanneke Lefeber

    Och kijk Bruno ! De pannenkoek ziet er heerlijk uit. Krijg op slag trek! Dan ben jij ook vast al eens op de pannenkoeken boot in Haven geweest !

    Groetjes Hanneke

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *