Stadsboerderij Almere

Stadsboerderij AlmereHet is alweer 3 oktober en de zon schijnt al de hele week. Ron en ik besloten vandaag dus direct om lekker van het weer te gaan genieten met een wandeling op Stadslandgoed De Kemphaan. Ik geniet altijd erg van het Stadslandgoed en de grote diversiteit: er is veel ruimte, de perken en paadjes zijn netjes verzorgd, de geitjes, schapen en varkens van Stad en Natuur dartelen rond in hun weides, de aapjes van Stichting Aap zitten, suffen, spelen en vlooien elkaar op het Apeneiland én hier bevindt zich de Stadsboerderij Almere.

De Stadsboerderij is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf met akkerbouw, vee en met een publieksfunctie. Op verschillende stukken land in de stad, ook in nieuwbouwwijken, wordt de grond gebruikt en beheerd door de stadsboeren. Zo kunnen Almeerders kennismaken met de (biologische) landbouw, het boerenbedrijf en hun producten.

Het is leuk om de boer aan het werk te zien, over het terrein te lopen en de landbouwwerktuigen te zien. Ook vandaag was er een hoop bedrijvigheid. Na onze wandeling over het terrein en wat aankopen op de boerenmarkt (de markt is er elke zaterdagmorgen) liepen we nog even het erf op.  We zagen het direct: het is hard werken op de boerderij. De boer was druk bezig en er lagen al honderden kilo’s wortels en kisten vol pompoenen. Allemaal van eigen land.

Stadsboerderij Almere

Je mag ook in de stallen kijken, daar staan de koeien. Dit is vooral ook leuk als er jongen zijn.  Een bezoekje aan De Stadsboerderij is leuk en leerzaam voor groot én klein. Moe van het wandelen of gewoon zin in een kopje koffie? Op een aantal plekken op het terrein kan je prima terecht op het terras.

www.stadsboerderijalmere.nl

2 thoughts on “Stadsboerderij Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *