Appeltaart van Tante Truus

Appeltaart van Tante Truus

De beroemde zelfgemaakte appeltaart van Tante Truus. Ik was er al een tijdje benieuwd naar, maar op de een of andere manier was er nog niet van gekomen ‘m eens te gaan proeven. Ik kom niet zo vaak op de Grote Markt, misschien is dat de reden. Maar na vandaag zal dat veranderen: want vandaag werd ik bij Tante Truus hartelijk ontvangen en genoot ik er van heerlijke cappuccino (standaard geserveerd met glaasje water en likeurtje met slagroom) en warme appeltaart. Wat een traktatie!

Dit weekend was het Almere Fitness Event. Een leuk event waarbij twee dagen lang de activiteiten in het centrum in het teken stonden van sportlessen, challenges én de Stichting Make a Wish. Ik wilde graag meedoen dus stond zaterdag om 12:00 uur klaar voor een les Sh’bam. Het was leuk en vermoeiend. Na de les had ik best trek en op weg naar de parkeerplaats kwam ik langs Tante Truus. Dat kwam goed uit! Ik stapte naar binnen en nam plaats aan een tafeltje.

Tante Truus is een lunchroom in Almere-Centrum. Het soort lunchroom waarvan er niet veel zijn.  Dit heeft verschillende redenen: er werken mensen met een verstandelijke beperking, er is een zeer leuk snoepwinkeltje met oud-hollands snoep én er staan eerlijke, lekkere gerechten op de kaart. De bediening is zeer vriendelijk en wel ‘in’ voor een praatje. Gezellig dus. Heb je een keuze van de menukaart gemaakt, dan vul je de keuze zelf in op een bonnetje waarop de gerechten vermeld staan. Dat is handig voor de bediening. Voor mij was de keuze erg makkelijk, ik wilde de beroemde appeltaart graag proeven. En dat was geen verkeerde keuze! De foto zegt denk ik wel voldoende.

Tante Truus bestaat inmiddels alweer 10 jaar. Alle medewerkers zijn trots op de zaak en dat stralen ze uit. Ze zijn ook trots op alle BN-ers die bij hen geweest zijn, zoals Annemarie Jorritsma, Johnny de Mol en koning Willem-Alexander. Dat staat zowel verwoord op de menukaart als in het magazine dat speciaal is gemaakt voor het 10-jarig jubileum. En terecht, dus iedereen van Tante Truus, ga zo door!

Ook zin in iets lekkers en een hoop gezelligheid? Tante Truus zit vlakbij de Grote Markt, in de Marktmeesterstraat.

One thought on “Appeltaart van Tante Truus

  1. Hosting

    Tante Truus is een horecagelegenheid, gezellig, sfeervol en midden in de stad. Je kunt bij Tante Truus eten en drinken en de zoete lucht van de snoepwinkel opsnuiven en genieten van de kunst en de zelfgemaakte appeltaart.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *