Wandelen rond het Weerwater

Wandelen rond het Weerwater

We hadden zin in een wandeling. Het zonnetje scheen en wat beweging konden we best gebruiken. Het plan: wandelen rond het Weerwater. Een snel googlerondje voordat we weggingen beloofde ons dat het een mooie wandeling zou worden. De auto parkeerden we bij het Atlantisstrand. Dat is gratis, en daarmee wisten we ook dat we aan het eind van de route op het terras van View konden neerploffen. Wel zo prettig.

Vanaf de parkeerplaats liepen we eerst naar de bijzondere wijk De Fantasie (voortgekomen uit een ontwerpwedstrijd). Daarna via de Stedenwijk (met langs de oever mooie uitkijkpunten over het Weerwater) richting het stadshart van Almere. De skyline is mooi, en in het centrum hebben een tijdje staan kijken bij en foto’s gemaakt van de bijzondere appartementencomplexen die langs de waterrand staan (note to self: binnenkort een architectuurwandeling maken met gids). Nadat we in het centrum een  een flesje ijsthee hadden gekocht vervolgden we onze route. Over de Esplanade, door het Lumièrepark en langs het Lumièrestrand (dit stukje van de route was twee maanden geleden ook onderdeel van de Almere City Run, superleuk!). Hierna liepen we langs de oever richting de A6. Vanaf hier hadden we een goed zicht op de ruïne van het nooit-afgebouwde kasteel vlakbij de snelweg. Het laatste stukje van de route liep tussen de snelweg en het water in (het minst leuke deel van de route) en langs de camping Waterhout. Ruim 2 uur na de start stonden we weer op de plek waar we begonnen waren. Tijd voor een drankje en bittergarnituur! Die namen we conform plan op het terras van View.  De wandeling is mooi en divers, wat ons betreft een echte aanrader. Wil je meer dan 8,5 kilometer lopen? De route is prima te verlengen met een rondje door het centrum of een extra stukje Lumièrepark.

Wandelen rond het Weerwater

 

3 thoughts on “Wandelen rond het Weerwater

 1. Ron

  Hallo,

  Wandeling lijkt me erg leuk. Heb je misschien een routebeschrijving?

  Alvast dank.

  Groet,

  Ron

  Reply
 2. Pingback: Varen in Almere - Leuk in Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *