Shoppen op zondag in Almere

Shoppen AlmereZondagmiddag, Ron oppert om een paar uurtjes naar Amsterdam te gaan. Even een rondje lopen, beetje shoppen en wat drinken. Om half twee zitten we in de auto en rijden we goedgemutst naar Amsterdam. Gezellig.

Zodra we Amsterdam inrijden wordt het wel erg druk met auto’s. Het is niet alleen druk, er zijn ook een hoop zondagsrijders op de weg. Om ons een weg te banen en ongelukken te voorkomen wordt de claxon veelvuldig gebruikt.
We rijden de Wibautstraat over, richting parkeergarage Stopera. Helaas, hoe dichter we de bestemming bereiken, hoe vaster het verkeer komt te staan. Tot overmaat van ramp is de parkeergarage vol en staat er file richting de volgende dichtstbijzijnde garage (Bijenkorf). Inmiddels is onze stemming flink gedaald en is de lol er al vanaf. We keren om, wagen nog een poging richting een andere garage, maar komen snel tot dezelfde ontdekking: ga NIET op zondagmiddag met de auto Amsterdam in.

Terug naar huis dus, over de A1 en A6 weer richting ons Almere. Zodra we de A6 oprijden is het verkeer minder druk en neemt de stress weer wat af. Dan maar even naar Almere Stad. De route om naar het centrum te komen is niet zo druk en de garages zijn niet vol. Hier geen oude trapgevels en gezellige grachten, dat nemen we voor lief. Wel veel mooie, ruime winkels. Dat is ook een hoop waard en het is toch echt een stuk relaxter om op zondagmiddag even een paar uurtjes in Almere te parkeren, te shoppen en een drankje te doen. De winkels zijn allemaal open!

One thought on “Shoppen op zondag in Almere

  1. Pingback: Almere: stad en natuur inéén - LEUK IN ALMERE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *