Een bezoekje aan de biologische boerenmarkt

Biologische markt
Elke zaterdag is er van 9.30 – 13.00 uur een biologische boerenmarkt op Stadslandgoed De Kemphaan. Ik had er al veel over gehoord en gelezen dus het was hoog tijd voor een bezoekje aan de markt vanochtend. Zo’n beetje alle basislevensmiddelen zijn hier te koop en bijna alle producten komen uit de regio. Heb je vragen over de producten? Degene die achter de kraam staat is vaak ook de producent. Dat is wel zo gemakkelijk én leuk.

De markt is niet groot maar wel gezellig. Wat is er zoal te koop? Groente, fruit, brood, gebak, zuivel, vlees, kip, noten, jam en honing. Dorst en/of trek? Er ook koffie en gebak te koop en er staat een kraampje waar je voor een klein prijsje heerlijke crêpes van Almeerse tarwe kunt laten maken. Ik koos vanmorgen voor een crêpe met suiker en deed daarna wat inkopen bij de groentestal en de bakker. Er is ook een klein, zonnig terras aanwezig om even neer te ploffen.Boerenmarkt
Het is leuk een bezoekje aan de markt te combineren met een wandeling over Stadslandgoed De Kemphaan want daar is nog zoveel meer te doen! Ik maakte vanmorgen een klein wandelingetje en dronk een lekkere cappuccino bij restaurant Dubbel-Op met uitzicht op het Apeneiland van Stichting Aap. Een paar apen zaten achter elkaar aan, een leuk gezicht. Restaurant Dubbel-Op zit en een werkelijk prachtige locatie. Ook leuk om even met de kinderen te gaan zitten. Er is veel te zien, er zijn leuke knuffels aanwezig én er worden pannenkoeken geserveerd.

Dubbel-Op
Tot slot nam ik nog even snel een kijkje in het nieuwe bezoekerscentrum Almeerderhout. Ik had vandaag niet al te veel tijd, maar er is nog zoveel meer te beleven op Standslandgoed De Kemphaan, daarom binnenkort daarover meer!

Biologische boerenmarkt
Kemphaanpad 14
www.stadsboerderijalmere.nl/boerenmarkt

Dubbel-Op
Kemphaanpad 8
www.dubbel-op.nl

One thought on “Een bezoekje aan de biologische boerenmarkt

  1. Pingback: Workshop gezonde voeding - LEUK IN ALMERE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *