Het Broccolifestival

BroccolifestivalHet was een kadootje voor mijzelf: een ticket voor het Broccolifestival. Op de website stond het volgende: “Wij van het Broccolifestival vonden het tijd worden voor een duurzaam, inspirerend en fris festival. Gewoon voor leuke mensen zoals jij en ik. Vind je het leuk om je horizon te komen verbreden? Kom dan genieten van een totale belevenis”. Echt wat voor mij dus. En genieten deed ik vandaag!

Op een leuke locatie bij het water (Haddock Watersport) vond vandaag het Broccolifestival plaats. Ik had er zin in, dus stond al direct om 11.00 uur bij de ingang. De entree en het festivalterrein waren leuk versierd met broccoli en bloemen. Kijk eens wat een schattige prieeltjes met broccoli.

Brocollifestival

Een broccoli nadoen…
Om 11.30 startte de lachworkshop. Dat wilde ik wel eens meemaken. We lachten zacht, hard, we lieten onze ledematen lachen, schaterlachten en deden uiteindelijk een broccoli na. Hoe je dat doet zonder gêne? Ach gewoon niet bij nadenken, dan heb je best een hoop plezier.

Hierna maakte ik een wandelingetje over het terrein. De dennenboom op het terrein was versierd met kaartjes met spreuken, leuk!

BrocollifestivalTijd voor koffie! Niet zomaar koffie, nee koffie met een kiekje. Je koopt een bakkie, stapt in de bus, pakt (in dit geval) een broccoli, drukt op de knop en er worden maar liefst vier kiekjes gemaakt. Zie hier het resultaat:

Brocollifestival

Na de koffie en een rondje over de Healthy Market nam ik deel aan Mindfulness wandelen en sloepvaren. Heel bijzonder, om eerst een stukje te wandelen en op een eilandje en daarna in een sloep te worden begeleid door twee dames die van Mindfulness hun professie hebben gemaakt. Een fijne belevenis. Het sloepvaren werd in mijn programma gevolgd door een broodje gezond en een stoelmassage bij Lifestyle salon Aveda. Een prettige massage waardoor rug- en nekspieren weer wat meer zijn gaan ontspannen.

Meer energie met smoothies
Om 15 uur was het tijd voor de workshop  ‘Meer energie met smoothies’ van Miss Detox, tevens één van de organisatoren van het festival. In deze workshop leerden we waarom groene smoothies zo goed voor je zijn en op welke wijze je ze goed kan integreren in je dagelijkse eetpatroon. Natuurlijk werd er ook een smoothie (spinazie, cocoswater, limoen, mango, komkommer en munt) gemaakt en geproefd. Verfrissend en lekker.

Als afsluiter liep ik nog een rondje (langs de yogatent) en nam ik deel aan een yoga-workshop in het Groene Hart van het festivalterrein. Wat mij betreft het absolute hoogtepunt: yoga in de zon én met live DJ. Wat een heerlijke les op prachtige klanken, er werd zelfs nog gedanst in deze les!

BrocollifestivalHet was een heerlijke dag. Alhoewel het festival nog tot in de avonduren doorgaat, ben ik hierna (met goodybag) naar huis gegaan. Ik heb genoten, deze dag was echt een kadootje voor mijzelf. Bedankt organisatie, tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *