Hamambehandeling bij Aveda Salon

Na een drukke week was het vrijdagmiddag hoog tijd voor een momentje voor mezelf. Daarom had ik vorige week een ‘Hamam de Luxe’- behandeling geboekt bij Lifestyle Salon & Spa Aveda in Almere Centrum. Een half jaar terug had ik deze behandeling ook al eens gedaan. Het is een echte aanrader.  De kadobon die ik gekregen had voor mijn verjaardag kwam daarom goed van pas.

De behandeling
Omkleden doe je in de ruimte boven, daar hangen ook badjassen klaar. De hamam is beneden, achter de kapsalon. De behandeling vindt plaats in een ruimte van 40 graden, waarin ik mag plaatsnemen op een marmeren bank. Eerst wordt mijn lichaam overgoten met lekker warm water en daarna gescrubd. Mijn huid voelt direct al lekker fris aan. Vervolgens vindt de inzeping plaats: met een zeepzak en olijvenzeep. Door de combinatie van water en lucht gaat dit heerlijk schuimen. De massage die daarop volgt zorgt ervoor dat ik me steeds meer ga ontspannen en ook het haren wassen zit bij de behandeling in. Helaas, dan zijn de 60 minuten voorbij en zit de behandeling erop. Afdrogen en aankleden alweer. Zo’n anderhalf uur na binnenkomst stap ik schoon en fris naar buiten, het zonnetje weer in. Mijn huid is helemaal klaar voor de zomer!

Voordat ik naar huis ga haal ik nog even een verse sap bij The Vitamine Store en daarna rij ik ontspannen naar huis. Tot slot nog nog even lekker met een wijntje en tijdschrift in de tuin gaan zitten. Heerlijk, zo’n middagje doet een mens goed.

Klik hier voor meer info over de salon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *