Almere City Run

Almere City Run
Precies een week geleden stond ik aan de start van mijn eerste officiële run: de 7 KM Almere City Run. Wie had dat ooit gedacht. Begin januari ben ik gestart met hardlopen en in juni liep ik de 7 kilometer van dit leuke evenement. Ik heb genoten!

Al direct na Oud en Nieuw zag ik het bericht op twitter, de inschrijving van de Almere City Run was weer gestart. Al jaren had ik het idee om te gaan beginnen met hardlopen en dit was natuurlijk meteen een goed voornemen voor 2015. Ik twijfelde, zou ik het kunnen? Wat bemoedigende woorden van vrienden als antwoord op deze op Facebook geposte vraag, gaven de doorslag. Ik koos voor de 7 KM, een mooi doel om in zo’n 5 maanden tijd naar toe te werken.

Ik ben gaan trainen met de running app van Evy. Twee keer per week wisselde ik stukjes rennen en wandelen met elkaar af. Dat viel nog niet mee in het begin. Ondanks dat ik al ruim een jaar zeker 2x per week in de sportschool kom blijk je voor hardlopen toch weer een heel ander soort conditie nodig te hebben. En ook de pijntjes komen en gaan: knie, achillespees, voet…

Het rennen is leuk! Ik merkte ook dat, naarmate de training vorderde, ik steeds meer zin kreeg om te trainen. Een stukje rennen na het werk was meteen een goede manier om het hoofd even lekker leeg te maken. En in maart gingen de runningschoenen zelf mee in de koffer naar Aruba, waar ik ook trouw mijn training over de boulevard heb doorgezet.

In april rende ik, als extra stok achter de deur de tulpenrun in de Keukenhof, samen met oud-collega Ingeborg. Dat was leuk rennen in een mooie omgeving. Dit was een funrun, dus zonder tijdregistratie en het ging super lekker!

14 juni was het dan eindelijk zover. Ik had mijn training iniddels netjes opgevoerd naar 7 kilometer. En ondanks dat ik enkele weken daarvoor last kreeg van mijn heup (slijmbeurs) heb ik de Almere City Run zeer prettig kunnen lopen. Wat een leuke, gezellige en goed georganiseerde run. Het parcours is divers: met een start op de Esplanade, door het winkelcentrum en zelfs door de gang van het stadhuis, over industrieterrein en langs het Weerwater. De mooie app zorgt er voor dat je niet alleen je eigen tijd kunt registreren maar ook de supporters precies kunnen zien waar je op het parcours bent en hoe snel je loopt. Dat maakt het makkelijk voor de aanmoedigingen en foto’s onderweg!

Ik liep deze run samen met vriendin Lidwine. Als zij naar Almere komt gaan we altijd wel even op pad. Winkelen,  de Rituals City Spa, het strand. Ook zij vond het erg leuk om nu eens door Almere te rennen.

Supertrots zijn we op onze prestaties. De mooie medaille hangt op dit moment te pronken aan de lamp in de woonkamer. Dat smaakt naar meer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *