Fietsen in het Kotterbos en de Oostvaardersplassen

Fietsen Oostvaardersplassen
In Almere kan je prachtige fietstochten maken, waar je ook bent, de natuur is altijd dichtbij. Vandaag stond met oud-studiegenoot Henk een middagje fietsen op het programma. Ons doel: de Oostvaardersplassen. Op deze zonnige vrijdagmiddag reden we in nog geen tien minuten via de Eilandenbuurt en Stripheldenbuurt naar het Kotterbos. Onze eerste bestemming: Bezoekerscentrum De Oostvaarders.

De Flevolandse Big Five
Als je bij binnenkomst niet direct het restaurant van De Oostvaarders inloopt maar de trappen naar boven neemt, heb je door de grote raampartij een mooi weids uitzicht over de Oostvaardersplassen. Er staan verrekijkers, en met een beetje geluk zie je (een deel van) de ‘Big Five’ daar al direct. De Big Five in de Oostvaardersplassen zijn het konikspaard, het edelhert, het wild rund, de zeearend en de vos. In tegenstelling tot eerdere bezoeken aan De Oostvaarders gold dat voor ons vanmiddag helaas niet. Een mooie grote vlakte, maar alleen ganzen te zien. De dieren hielden zich blijkbaar elders op.

Een grote groep edelherten, zo dichtbij!
Tot 1 mei zijn sommige delen van de Oostvaardersplassen nog stiltegebied en daarom niet toegankelijk. Onze geplande route, vanuit het Bezoekcentrum naar de dijk, konden we dus niet maken. We besloten door het Kotterbos een stukje richting Lelystad te rijden. Zo kwamen we eerst langs de natuurboulevard. En wat mooi, een grote groep edelherten passeerde ons vlak naast het fietspad. Nog nooit heb ik deze imposante beesten van zo dichtbij gezien!

Het fietspad loopt pal naast het Oostvaardersplassengebied. We zagen enkele runderen, en vlakbij een uitkijkpunt naast het spoor wel honderden paarden. Ze stonden net te ver weg voor mooie foto’s, dus we hebben gewoon maar even staan genieten van het uitzicht.

Tijd voor een terrasje. Dat werd de binnentuin van restaurant Hajé langs de A6. Na een lekker witbiertje en bittergarnituur was het tijd om dezelfde weg weer terug te rijden. En grappig, we zagen bij Hajé zelfs gereserveerde parkeerplaatsen voor vrouwen!

OostvaardersplassenAlmere kent veel mooie routes. Wij hebben slechts een deel van de Oostvaardersplassenroute gereden. Inspiratie voor fietstochten opdoen? Kijk dan ook eens op de site van VVV Almere.

 

One thought on “Fietsen in het Kotterbos en de Oostvaardersplassen

  1. Pingback: Wandelroutes in de Oostvaardersplassen - LEUK IN ALMERE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *