Yoga bij Gaia House of Yoga

Gaia House of Yoga
Het begon met een 10-rittenkaart van Groupon voor het House of Yoga waar ik regelmatig langs reed. Ik sliep al een tijdje niet zo goed en was op zoek naar iets ontspannends om mijn dagelijkse ritme te doorbreken. Dit was een mooie kans. Yoga heeft me op een of andere manier altijd wel geintrigeerd. Jaloersmakend, hoe mensen volledig in zichzelf kunnen keren en door middel van oefeningen soepelheid en kracht ontwikkelen. De Groupon was zo gekocht.

Een blik op de website en je ziet een uitgebreid lesrooster met veel verschillende Yoga-vormen. De omschrijvingen laten het unaniem zien: allemaal hebben ze grote impact op geestelijk en lichamelijk welzijn. Aan yoga doen kan dus alleen maar goed zijn!

Ik ben inmiddels een aantal lessen verder, Hatha yoga is mijn favoriet. Voor mij geen oefeningen met krachtige, snelle bewegingen of bewegingen met veel geluid. Rustige oefeningen, ademhaling en stretchen, dat past me een stuk beter. Na 1,5 uur yoga ben ik heerlijk rustig. Heg is grappig.. De eerste les ben ik vooral bezig met anderen om me heen: hun flexibiliteit (‘shit, ze zijn soepeler’), hun geluiden (‘belachelijk, die zuchtende geluiden) en mijn eigen afdwalende gedachten over bijvoorbeeld het werk. Maar al snel gaat het beter, en voel ik echt dat het me goed doet: schouders en nek zijn soepeler en het slapen gaat beter.

Poster bij GAIA House of Yoga   GAIA House of Yoga

Heerlijk! Het ontbreekt me alleen nog een beetje aan tijd om dit wekelijks in mijn agenda in te plannen. Raar, want het doet me juist zo goed. Daar moet ik snel wat aan veranderen!

NB: Gaia House of Yoga heeft ook proefabonnementen en een maandelijkse Volle Maan-meditatie voor leden èn niet-leden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *