Wandelen over de natuurboulevard

Natuurboulevard
Vanochtend alsnog besloten een vrije dag te nemen. Nog even wat boodschappen gedaan, huis schoongemaakt terwijl Ron de oliebollen bakte en opeens brak de zon ook nog door.  Omdat we allebei wel even een frisse neus wilden halen en het voor hond Bruno niet leuk is om door alle vuurwerkknallen heen te lopen zijn we even naar het Kotterbos gegaan. Dit bos ligt op slechts 5 minuutjes rij-afstand van ons huis. In mei van dit jaar is er na 2,5 jaar werkzaamheden een ‘natuurboulevard’ geopend. Ik was er lang niet geweest en eigenlijk wel benieuwd.

IMG_0354  IMG_0352

Het is prachtig geworden. Met riet aan beide kanten van het pad en diverse waterpartijen is het nu een ideaal gebied voor (water)vogels. Borden aan de kant geven aan welke dieren je in het gebied kunt aantreffen en welke opgravingen (!) er in dit gebied zijn gedaan. Aan het eind van de boulevard loop je een heuvel op waarna er een schitterend uitzicht over de Oostvaardersplassen volgt. In de verte zagen we de kuddes paarden en runderen lopen. Een mooi gezicht.

IMG_0353  IMG_0356
Daarna over de natuurboulevard weer terugwandelen naar de auto. Wat is de natuur mooi zo vlakbij huis!

One thought on “Wandelen over de natuurboulevard

  1. Pingback: Wandelroutes in de Oostvaardersplassen - LEUK IN ALMERE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *